Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Εκδηλωση Εναντια Στο Φασισμο

Ο φασισμός δεν είναι αστείο
Στοιχεία ρατσισμού και μισαλλοδοξίας υπήρχαν από πολύ παλιά στη νεοελληνική κοινωνία, όμως η κρίση, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και μια μεταναστευτική πολιτική που καλλιεργεί τις διακρίσεις και το μίσος, τους έδωσαν μεγάλες διαστάσεις. Από τις σκόρπιες εκφράσεις ρατσισμού των προηγουμένων χρόνων, έχουμε περάσει πια στον ξεκάθαρο, λυσσασμένο φασισμό: στο κοινοβούλιο, σε πανελλαδική μετάδοση από την τηλεόραση, στα σχολεία και στις γειτονιές μας, στο δρόμο.

Η πραγματικότητα αυτή απαιτεί τη συντονισμένη αντίδραση όλων μας, ιδίως σε τομείς όπου το πρόβλημα αναδεικνύεται πιο έντονο: οφείλουμε να υποστηρίξουμε δράσεις αλληλεγγύης για όλους/ες και όχι "μόνο για Έλληνες", να σταθούμε στο πλευρό κάθε συνανθρώπου μας που τον κακοποιούν ή τον κακομεταχειρίζονται, επειδή φαίνεται "διαφορετικός", να παρέμβουμε γενικά σε χώρους όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

Ένα τέτοιο πρώτο βήμα είναι η εκδήλωση - συζήτηση "Για μια εκπαίδευση ενάντια στο φασισμό" στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, καθώς το σχολείο είναι ένας χώρος που οφείλει να βοηθά τα νέα παιδιά να εξελιχθούν σε συγκροτημένους πολίτες, αλλά καταλήγει το τελευταίο διάστημα να γίνεται όλο και περισσότερο πεδίο στρατολόγησης μαθητών/τριών στο νεοναζισμό. Το θεωρούμε πρώτο βήμα, γιατί η εκδήλωση αυτή αποτελεί και κάλεσμα προς όλους/ες μας, για τη συγκρότηση μιας πρωτοβουλίας ενάντια στο φασισμό στις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου