Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

cine Λαμπηδόνα: Φρανκενστάιν Τζούνιορ , Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, 9 μ.μ.


Το Φρανκενστάιν Τζούνιορ (πρωτότυπος τίτλος Young Frankenstein) είναι μια κωμωδία τρόμου, παραγωγής του 1974, σε σκηνοθεσία του Μελ Μπρουκς. Η ταινία είναι βασισμένη πάνω σε χαρακτήρες της νουβέλας τρόμου Φρανκενστάιν (πρωτότυπος τίτλος Frankenstein) της Μαίρης Σέλεϊ και σε σενάριο των Μελ Μπρουκς και Τζιν Γουάιλντερ

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Δρ Φρέντερικ Φρανκενστάιν, ο εγγονός του Βίκτωρ Φρανκενστάιν, είναι ένας καθηγητής σε ένα κολέγιο ιατρικής στην Αμερική. Ο Δρ Φρανκενστάιν επίσης ισχυρίζεται πως το όνομά του προφέρεται Φρον-κεν-στίν (Fron-ken-steen), γιατί ντρέπεται για την καταγωγή του. Μια μέρα, μετά από μια διάλεξη, ο Δρ Φρανκενστάιν ειδοποιείται από τον δικηγόρο ΧερΦωλκστάιν πως έχει κληρονομήσει τον τίτλο ευγένειας από τον προπάππο του, τον Βαρόνο Μποφώρ φον Φρανκενστάιν, και την οικογενειακή κατοικία των προγόνων του, το κάστρο Φρανκενστάιν στην Τρανσυλβανία. Έτσι, ο Δρ Βαρόνος Φρέντερικ φον Φρανκενστάιν ταξιδεύει στην Τρανσυλβανία, και εκεί γνωρίζει τους δύο βοηθούς του στο εργαστήριο: την πανέμορφη Ίνγκα και τον καμπούρη Ίγκορ - που ισχυρίζεται πως το όνομά του προφέρεται Άιγκορ (Igor - Eye-gor). Μαζί με τον Άιγκορ και την Ίνγκα, ο Δρ Φρανκενστάιν γνωρίζει και την παρανοϊκή οικονόμο του κάστρου, τηνΦράου Μπλούχερ.

Μια νύχτα, ακολουθώντας μια μουσική βιολιού, περνά μέσα από το μυστικό πέρασμα της βιβλιοθήκης του δωματίου του και ανακαλύπτει το εργαστήριο και την προσωπική βιβλιοθήκη του παππού του. Μέσα στα βιβλία και τα έγγραφα της βιβλιοθήκης, ανακαλύπτει ένα χειρόγραφο εγχειρίδιο με τον τίτλο «Πώς τα κατάφερα, από τον Βίκτωρα Φρανκενστάιν», που εξηγεί πώς ο Βίκτωρ δημιούργησε το τέρας του Φρανκενστάιν, που το θεώρησε ζωή. Ο Φρέντερικ διαβάζει το βιβλίο και αποφασίζει να παραδεχτεί το όνομά του και να φτιάξει το δικό του τέρας. Έτσι, μετά από δύο κλοπές φρεσκοθαμμένου πτώματος και εγκέφαλου, ο Δρ Φρανκενστάιν φτιάχνει το τέρας και του δίνει ζωή. Όμως το τέρας δεν θα προκύψει όπως το ήθελε ο Φρέντερικ.

Κύριοι ρόλοι
Τζιν Γουάιλντερ - Δρ Φρέντερικ Φρανκενστάιν
Μάρτι Φέλντμαν - Άιγκορ
Πίτερ Μπόιλ - Τέρας του Φρανκενστάιν
Τέρι Γκαρ - Ίνγκα
Κλόρις Λίτσμαν - Φράου Μπλούχερ
Μάντελιν Κάαν - Ελίζαμπεθ
Κένεθ Μαρς - Επιθεωρητής Κεμπ

Το τρέιλερ της ταινίας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου