Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Προβολή της ταινίας "Η μπαλάντα ενός στρατιώτη"

Cine Λαμπηδόνα: Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, με προβολή αντιφασιστικών ταινιών από τη Σοβιετική Ένωση. Αυτή την Πέμπτη 7 Μάη στις 21:00 προβάλουμε την ταινία του Σοβιετικού σκηνοθέτη Γκ. Τσουχράϊ "Η μπαλάντα ενός στρατιώτη"



Λίγα λόγια: Ενας Ρώσος στρατιώτης καταστρέφει μόνος του δυο γερμανικά τανκς και παίρνει έξι μέρες τιμητική άδεια. Στο δρόμο για το σπίτι του συναντά μια κοπέλα, και θα αγαπηθούν παράφορα. Κάποτε θα φτάσει στο σπίτι του, αλλά δεν προφταίνει παρά να αγκαλιάσει τη μάνα του και να ξαναφύγει, γιατί οι μέρες της άδειάς του τελείωσαν.

Μια από τις πρώτες σοβιετικές ταινίες που ανέτρεψαν τα στερεότυπα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, με τον πικρό ρομαντισμό της. Μία δειλή, ρομαντική κομεντί, ένα πανέμορφο, απλό διαμάντι, ένα πραγματικό αριστούργημα. Όπως και στον Τεσσαρακοστό Πρώτο, ο Τσουχράι παντρεύει το ρομαντικό με το δραματικό, την καθημερινότητα με την πραγματική αγάπη, όπως γεννιέται όταν κοιτάς τον άλλο στα μάτια. Οι δύο ήρωες είναι στην κυριολεξία αξιαγάπητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου