Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Προβολή της ταινίας ''Εις το Όνομα του Πατρός''

Η Ομάδα Κινηματογραφικών Προβολών σας προσκαλεί την Πεμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας ''Εις το Όνομα του Πατρός'' του Τζιμ Σέρινταν.


Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία των Τεσσάρων του Γκίλντφορντ, τεσσάρων ανθρώπων που καταδικάστηκαν άδικα για τις βομβιστικές επιθέσεις του IRA σε παμπ του Γκίλντφορντ στις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες και ένας πολίτης. Το σενάριο βασίστηκε στην αυτοβιογραφία "Proved Innocent: The Story of Gerry Conlon of the Guildford Four" του Τζέρι Κόνλον.

Ο Τζέρι Κόνλον είναι ένας νέος που ζει στην Ιρλανδία. Αφού ο πατέρας του, Τζουζέπε, θα καταφέρει να τον σώσει από τον IRA, τον στέλνει στο Λονδίνο για να γλιτώσει περαιτέρω μπλεξίματα. Ένα απόγευμα θα βρεθεί πολύ κοντά σε μια βομβιστική επίθεση, στην οποία σκοτώνονται πέντε άτομα και άλλοι 65 τραυματίζονται. Ο Τζέρι επιστρέφει στο Μπέλφαστ και σύντομα ειδικές δυνάμεις εισβάλλουν στο σπίτι και συλλαμβάνουν όλη την οικογένεια. Ο Τζέρι και ο φίλος του ανακρίνονται από την αστυνομία, η οποία τους βασανίζει και τους απειλεί μέχρι που και οι δύο συμφωνούν να υπογράψουν την ομολογία τους. Στη δίκη που ακολουθεί, η οικογένεια της θείας του, συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα του, καταδικάζονται ως συνεργοί στη βομβιστική επίθεση και ο Τζέρι μαζί με άλλους τρεις, καταδικάζονται σε ισόβια φυλάκιση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου