Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Προβολή των ταινιών ''The Front Page'' και ''Φριτζ ο πονηρόγατος''

Η ομάδα προβολών του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα σας καλεί την Πεμπτη 26 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην προβολή των ταινιών ''The Front Page '' του Billy Wilder και ''Φριτζ ο πονηρόγατος'' του Ralph Bakshi .





Λίγα λόγια για την ταινία...

1929. O σκληρός εκδότης της Chicago Examiner, Walter Burns (Walter Matthau) και ο κορυφαίος δημοσιογράφος της εφημερίδας Hildy Jonson (Jack Lemmon) είναι σίγουροι πως μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε θέμα. Αλλά ο δεύτερος αποφασίζει να παντρευτεί τη νεαρή χήρα Peggy (Susan Sarandon) και ν`αφήσει την εφημερίδα προς απογοήτευση του εκδότη του. Την ημέρα που ο Hildy κερνάει τα αποχαιρετιστήρια ποτά στους συναδέλφους του, ενόσω περιμένουν την επερχόμενη εκτέλεση του δολοφόνου αστυνομικών Earl Williams, ο Williams δραπετεύει και το ένστικτο του Hildy τον ωθεί στο να βγάλει το πρώτος το λαβράκι. Εντωμεταξύ η Peggy περιμένει να παντρευτεί...


To trailer της ταινίας

 


Σινεμά τις μικρές ώρες (στις 12:00μμ)

Φριτζ ο πονηρόγατος  (1972)
Σκηνοθεσία: Ralph Bakshi
Πρωταγωνιστούν: Skip Hinnant, Rosetta LeNoire, John McCurry
Λιγα λόγια για την τανία:

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο σχεδιαστής Ραλφ Μπάκσι εγκατέλειπε οριστικά την τέχνη του παιδικού καρτούν, δηλώνοντας πως έβρισκε γελοίο «το να ζωγραφίζω πεταλούδες να πετούν πάνω από ένα ανθισμένο λιβάδι, την ίδια ώρα που αμερικανικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Βιετνάμ». Ιδρυσε το δικό του εναλλακτικό στούντιο και σκηνοθέτησε το πιο εμπορικό, ανεξάρτητο φιλμ του είδους, που υπολογίζεται ότι έχει συγκεντρώσει 190 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις. Διασκευή στο προκλητικό ομώνυμο κόμικ του Ρόμπερτ Κραμπ, το «Φριτζ ο Πονηρόγατος» ήταν μια ώριμη κριτική της πολιτικο-κοινωνικής κατάστασης που επικρατούσε τότε στην Αμερική, φιλοξενήθηκε μάλιστα στο Φεστιβάλ των Κανών. Πρωταγωνιστεί ένας χίπι γάτος που γίνεται μέλος μιας αριστερίστικης οργάνωσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου