Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την παρουσία μας στο Δημ.Συμβούλιο

Τη Δευτέρα 2/12 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα με θέμα "Κοινωνική Πολιτική - Αλληλεγγύη".
Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα συμμετείχε και τοποθετήθηκε, παρουσιάζοντας τη λογική που διαπνέει τις δράσεις του, το "αγκάλιασμα" του από τους/τις πολίτες και κατέληξε διεκδικώντας την απρόσκοπτη συνέχεια του εγχειρήματος.
Ο Δήμαρχος, συνεπής στην επιλογή του,να διεκδικεί το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, προσπάθησε για άλλη μια φορά,να μηδενίσει και να κατασυκοφαντήσει,οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία τολμά(;) να αναπτύσσεται υπέρ του κοινωνικού συνόλου στα όρια της "κυριαρχίας" του.
Το ΚΠΚΒ πιστεύει πως,κοινωνική πολιτική με φανφάρες και πυροτεχνήματα δεν γίνεται. Κυρίαρχη αντίληψη που διαπερνά τις διακηρυγμένες αρχές του ΚΠΚΒ είναι η αλληλεγγύη, στη βάση της αμοιβαιότητας και όχι της φιλανθρωπίας. Θεωρούμε συνοδοιπόρους μας όσους/ες πιστεύουν πως,η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα αποτελούν κρίσιμα χαρακτηριστικά της μελλοντικής κοινωνικής συγκρότησης και δρουν προς την κατεύθυνση αυτή, οπότε προσβλέπουμε σε εμβάθυνση της συνεργασίας μας και σε κοινές δράσεις.
 Ενάντια στην επιλογή που βάζει τα ιδιωτικά συμφέροντα και το χρήμα πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων, στηρίζουμε τη διεκδίκηση για απόδοση των ελεύθερων χώρων, που ρημάζουν, στους/τις πολίτες.
Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου