Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για ΒΙΟΜΕ



ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!



Οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη, αν και απλήρωτοι από τον Μάιο του 2011, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και δημιουργούν το πλαίσιο επαναλειτουργίας του εργοστασίου τους, με αυτοδιαχείριση της παραγωγής κάτω από εργατικό έλεγχο.


Παρά τα προβλήματα επιβίωσης και τις ποικίλες αντιξοότητες, οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ με πρωτοφανή αποφασιστικότητα παραμένουν επί δύο ολόκληρα χρόνια στο εργοστάσιο κλιμακώνοντας τον αγώνα τους και την παραγωγή τους! Το εγχείρημά τους ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και έξω από τα σύνορά, στην Ευρώπη, ακόμη και στη Νότια Αμερική. Από τον Φεβρουάριο του 2013 ξαναλειτουργούν το εργοστάσιο παράγοντας βιολογικά καθαριστικά υψηλής ποιότητας τα οποία διακινούνται με μεγάλη απήχηση σε όλη την Ελλάδα.


Απαραίτητος όρος για την ύπαρξη και την συνέχιση του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος της ΒΙΟ.ΜΕ είναι η κινητοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη όλων μας με στόχο τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου διακίνησης των προϊόντων και διάδοσης του αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕ.


Σε αυτό το πλαίσιο το Κοινωνικο-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα συμμετέχει στην προσπάθεια συγκρότησης ενός τέτοιου δικτύου, διακινώντας στη Λαμπηδόνα τα προϊόντα της ΒΙΟ.ΜΕ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το ιστολόγιό μας (http://politistikokentrovirona.blogspot.com/) καθώς και στο χώρο του Κοινωνικού-Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα, στη Λαμπηδόνα (άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας).


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου