Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής ξεκινά αυτή την Κυριακη.

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής αρχίζει ξανά τις συναντήσεις του από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 17.30 το απόγευμα στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα, άλσος Αγίας Τριάδας), συνεχίζοντας κάθε Κυριακή την ίδια ώρα.
Χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου, θα ενθαρρύναμε όσες και όσους αποφασίσουν να συμμετάσχουν αυτήν την Κυριακή να φέρουν μαζί τους ένα σύντομο κείμενο από κάποιον/α αγαπημένο/η τους συγγραφέα, ως αφορμή για γνωριμία και συζήτηση.


Η ομάδα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής 


(για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο μέιλ του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου koinonikokentrovirona@gmail.com ή στο 6932885664).
Πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του Εργαστηρίου μέχρι τωρα


Από την Εισαγωγή στην έκδοση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής «Τέσσερα σώματα αφηγούνται» τον Ιούλιο του 2013.


Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής ξεκίνησε τις συναντήσεις του στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα στο χώρο της Λαμπηδόνας πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2012, και συνεχίζει αδιάκοπα κάθε Κυριακή απόγευμα μέχρι σήμερα. Συντονισμένο από την αρχή με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότιμης συμμετοχής και της αυτοοργάνωσης, τις οποίες πρεσβεύει καταστατικά το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο, το Εργαστήρι υπήρξε σταθερά αποφασισμένο να είναι μονίμως ανοιχτό σε νέα μέλη, να λειτουργεί οριζόντια με συντονιστή/τρια της συζήτησης αντί για εισηγητή/τρια των «μαθημάτων», να μη ζητά οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά για τη συμμετοχή σε αυτό, και να αποφεύγει συστηματικά κάθε διδασκαλία περί ορθής, πόσο μάλλον επιτυχημένης συγγραφής.
Η γνώση για τα κείμενα παράγεται στο Εργαστήρι μέσα από μια διαδικασία ομάδας στην οποία όλες και όλοι συμμετέχουν ισότιμα και με αλληλοσεβασμό, βασισμένες και βασισμένοι στο ενδιαφέρον τους για την ανάγνωση και τη συγγραφή, όπως και στην ανάγκη να μοιραστούν βιώματα, συναισθήματα και σκέψεις. Οι εξειδικευμένες γνώσεις κάθε μέλους βρίσκουν πάντα χώρο στο Εργαστήρι, εφόσον όμως είναι συναφείς με το κείμενο και κυρίως τη συζήτηση που αυτό προκαλεί – σε αυτή τη βάση ο φιλόλογος ή η μεταφράστρια δεν φέρουν οποιοδήποτε υψηλότερο ή μόνιμο κύρος σε σχέση με τη λογίστρια ή τον οδοντοτεχνίτη.
Μέσα λοιπόν από αυτήν τη διαδικασία ομάδας τη φετινή χρονιά διαβάστηκαν και σχολιάστηκαν μια ποικιλία από λογοτεχνικά, δημοσιογραφικά και φιλοσοφικά κείμενα, ενώ ταυτόχρονα γράφτηκαν μια σειρά από πρωτότυπα κείμενα από τα μέλη του εργαστηρίου, εμπνευσμένα από τη συζήτηση περί συγγραφής που εξελισσόταν στις συναντήσεις. Ένα ελάχιστο αλλά ενδεικτικό μέρος αυτών των πρωτότυπων κειμένων συγκεντρώνεται σε αυτήν εδώ την έκδοση – μία πρώτη εμφάνιση στη δημόσια σφαίρα, που παρουσιάζει το αποτέλεσμα, θέλοντας να υπογραμμίσει τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου