Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κείμενο αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΥΜΕΝΟΥΣ


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζόμενων στο μετρό, στις συγκοινωνίες, στα πλοία. Γιατί είναι αγώνες που εκφράζουν την ανάγκη όλων μας να υπερασπιστούμε  τα εργατικά δικαιώματα σε δουλειά, σε συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις, σε μισθούς αξιοπρέπειας. Την ανάγκη να αποκρούσουμε την επίθεση που εξελίσσεται από την τρικομματική κυβέρνηση, τους εργοδότες, την τρόικα και οδηγεί το λαό στην πείνα, στην εξαθλίωση και στην απόγνωση, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των δανειστών.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και στην αγωνιζόμενη φτωχή και μεσαία αγροτιά που ξεκληρίζεται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής των προϊόντων και την υπερφορολόγηση του πετρελαίου.

Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης που, με την συνδρομή των παπαγάλων της στα ΜΜΕ, προσπαθεί να διαβάλει τους αγωνιζόμενους με ψέματα και συκοφαντίες, ώστε να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και αντί να στρέφεται ενάντια στην ίδια και σε αυτούς που ωφελούνται από την πολιτική της, να στρέφεται ενάντια στους απεργούς.

Καταδικάζουμε τη μεθόδευση να κηρύσσονται οι απεργίες παράνομες και να χρησιμοποιούνται οι δυνάμεις καταστολής και χημικά κατά των κινητοποιήσεων.

Θεωρούμε ότι η επιστράτευση των απεργών του μετρό και των ναυτεργατών παραπέμπει ευθέως σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Η καταστολή, η κήρυξη των απεργιών ως παράνομων, οι επιστρατεύσεις είναι  αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές ενέργειες και έχουν την πλήρη και αποφασιστική αντίθεση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου