Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Aνακοίνωση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, 2 Φεβρουαρίου, ο ΙΣΤΟΣ - Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Χαϊδαρίου δέχτηκε εμπρηστικό χτύπημα. Την ευθύνη ανέλαβαν στο blog τους(!), οι Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές, με ακατάληπτα συνθήματα μίσους.
Το βράδυ του Σαββάτου, 2 Φεβρουαρίου, μετά το πέρας της πορείας της Χρυσής Αυγής, μηχανοκίνητο κομμάτι της, περίπου 15 ατόμων, επιτέθηκε στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο-Μπερντέ στα Ιλίσια, σπάζοντας τη τζαμαρία. Ύστερα, επιτέθηκαν στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο-Βίλα Ζωγράφου.

Όμως, εκεί δεν ήταν κλειστός ο χώρος. Ο κόσμος που βρισκόταν στην είσοδο απέκρουσε την επίθεση, τρέποντας τους σε άτακτη φυγή, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν δύο από τα μηχανάκια τους. Μετά από τρία χτυπήματα μίσους, εντός 18 ωρών, εμφανίστηκαν και οι δυνάμεις του «νόμου και της τάξης»! Διμοιρίες ΜΑΤ και δυνάμεις Δ - ΔΙΑΣ απέκλεισαν την περιοχή στου Ζωγράφου.

Γιατί; Όχι φυσικά για να βρουν τους δράστες της επίθεσης, αλλά για να αποκλείσουν τη Βίλα, να απειλήσουν έναν ακόμα ελεύθερο κοινωνικό χώρο και να μαζέψουν τα μηχανάκια που άφησαν πίσω οι επιτιθέμενοι, λες και ήταν «συνάδελφοί τους». Είναι διαρκώς πιο φανερό - και πλέον χωρίς καν «να τηρούν τους τύπους» - ότι οι κρατικές δυνάμεις και οι φασιστικές συμμορίες εργάζονται ταυτόχρονα για να χτυπήσουν, όσο μπορούν, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, τις συλλογικότητες, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, τον εχθρό - λαό που τολμάει να διεκδικεί τη ζωή του.Ο ΙΣΤΟΣ, όπως και ο Μπερντές και η Βίλα Ζωγράφου, όπως δεκάδες άλλοι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, είναι χώροι αλληλεγγύης, πολιτισμού χωρίς εμπόρευμα κι εκμετάλλευση, χώροι ελεύθερης κοινωνικής δράσης. Ό,τι ακριβώς, η κυβέρνηση, οι δικαστικοί - κατασταλτικοί μηχανισμοί και οι φασίστες αποκαλούν -σε κοινή γλώσσα - χώρους ανομίας.
Δε φοβόμαστε εμείς. Αυτοί φοβούνται. Είναι κάθε μέρα πιο σαφές, από τις υστερικές τους αντιδράσεις, πόσο τρομάζουν από τέτοια εγχειρήματα που βαθαίνουν, διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται. Είναι δεδομένη η αλληλεγγύη μας, τόσο με ανακοινώσεις όσο και έμπρακτα, στα συγκεκριμένα εγχειρήματα αλλά και σε κάθε άλλο, με το οποίο μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες, δράσεις και ανάγκες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου