Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοινωση



ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Τον τελευταίο καιρό ξεδιπλώνεται ένα αντικοινωνικό σχέδιο ενάντια στη δράση και την ύπαρξη του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα.
Τη νύκτα Κυριακή προς Δευτέρα 17/12/2012 έγινε διάρρηξη και δολιοφθορά στο χώρο της Λαμπηδόνας που στεγάζονται οι δραστηριότητες του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης. Εκλάπησαν πάγιες υποδομές του χώρου σε ηχεία, καφετιέρες και αντικείμενα που είχαν παραχωρηθεί από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο (κονσόλα ήχου, κονσόλα φωτισμού, επαγγελματικό φωτιστικό, κασετίνα με μικρόφωνα). Ένα διπλό τζάμι είχε ραγίσει και το λουκέτο είχε κοπεί.
Η κλοπή αυτή βάλλει ευθέως ενάντια στις δράσεις δημιουργίας, πολιτισμού και αλληλεγγύης που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στο χώρο και συσπείρωσαν πλήθος κόσμου. Μόνο τις τελευταίες 3 μέρες πριν το συμβάν πραγματοποιήθηκαν στη Λαμπηδόνα από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο μια συζήτηση με θέμα «Πόλη και δημόσιος χώρος» με τρεις καθηγητές του ΕΜΠ, μαθήματα ξένων γλωσσών, το πρώτο μάθημα χορού, παιδικό παιχνίδι με παιδαγωγό, συλλογική κουζίνα. Έγιναν επίσης, η συνέλευση για το Κέντρο Υγείας, συνάντηση της Πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια με δικηγόρο, διάθεση προϊόντων από το Δίκτυο Αλληλεγγύης.  Ενώ, είχε ανακοινωθεί ότι προγραμματίζεται για την επόμενη βδομάδα από το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο συναυλία την Τρίτη και από φορείς του Βύρωνα Φεστιβάλ Αλληλεγγύης το Σαββατοκύριακο. Είναι φανερό ότι η κλοπή αυτή εξυπηρετεί την αποδιοργάνωση του προγράμματος του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου.  Όμως, δεν θα το πετύχει.
Αποτελεί ένα ακόμα μέρος του συνόλου των ενεργειών που επιχειρούν να πλήξουν τη λειτουργία του χώρου για τις ανάγκες των κατοίκων, τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε. Η επιχείρηση της δημοτικής αρχής για την εκχώρηση του χώρου σε ιδιώτη, η συκοφάντηση του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου, η τρομοκρατική αφισοκόλληση μια προηγούμενη νύκτα ειδικά και μόνο στα τζάμια της Λαμπηδόνας αφισών και αυτοκόλλητων με τον αγκυλωτό σταυρό και ναζιστικά συνθήματα, οι απειλές για μηνύσεις ενάντια στους κατοίκους που κινητοποιούνται για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του χώρου, δείχνουν ότι το εγχείρημα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου ενοχλεί. Ενοχλεί, γιατί ακριβώς συσπειρώνει και κινητοποιεί τους κατοίκους, τον καιρό που το σύστημα μας θέλει παθητικούς δέκτες των όσων συμβαίνουν και ξεθεμελιώνουν τις ζωές μας.
Θα υπερασπίσουμε το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο που άνοιξε, καθάρισε, έδωσε ζωή στην κλειστή και εγκαταλελειμμένη Λαμπηδόνα και ανάδειξε το πραγματικό νόημα του τι σημαίνει αξιοποίηση ενός δημόσιου χώρου. Που επέβαλε την ανοικτή λειτουργία της Λαμπηδόνας για τις ανάγκες των κατοίκων. Θα αντισταθούμε σε κάθε σχέδιο για να κτυπηθεί ο χώρος της Λαμπηδόνας και να περάσει σε ιδιώτες.
Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και υπερασπιζόμαστε το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
Όλοι την Πέμπτη 20/12 στις 9.30 π.μ. στο Δημαρχείο ενάντια στην προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να παραχωρήσει το χώρο της Λαμπηδόνας σε ιδιώτη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ


Πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας και των αγώνα μας
http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/
Τηλέφωνο: 6984-146037

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου