Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αποφάσεις συνέλευσης για το Κέντρο Υγείας

 Σήμερα Πέμπτη, όπως αποφασίσαμε στη συνέλευση της Δευτέρας 19/11, κάναμε την παράσταση στο Υπουργείο Υγείας, όπου καταθέσαμε το υπόμνημα, που είναι συν/νο στο μήνυμα.  Την ίδια ώρα ξεκίναγε και στάση εργασίας των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας για να συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που είχαν μετά, στην οποία πήγαμε και εμείς μετά την παράσταση.
Συναντηθήκαμε με τον σύμβουλο του Υπουργού, Μπεχράκη Νικόλαο, ο οποίος δήλωσε ότι ξέρει το θέμα. Απέκλεισε τον διορισμό άμεσα μόνιμων γιατρών, έριξε τις ευθύνες για τη μη κάλυψη των κενών στο Ιπποκράτειο,  που δεν κάνει αποσπάσεις. Αν θα γίνουν προσλήψεις με ετήσιες συμβάσεις μας είπε ότι εξαρτάται από τις πιστώσεις του Υπουργείου με βάση τον προϋπολογισμό του 2013, που θα τον ξέρουν μετά από 15μέρες. Για τέτοιες τοποθετήσεις γιατρών με ετήσιες συμβάσεις μας έδωσε τηλέφωνα του Β. Κοντοζαμάνη, Διοικητή Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, που είπε να τον πάρουμε από αύριο, που θα τον έχει ενημερώσει, γιατί ανέλαβε πριν 20 μέρες και δεν ξέρει τα θέματα. Για το αίτημα να καταργηθεί η πληρωμή σε τηλεφωνικές εταιρείες για να κλείνεις ραντεβού μας είπε ότι θα το κάνουν. Για τα άλλα θέματα δεν τα συζήταγε.
Επίσης, καταθέσαμε το έγγραφο και υπόψη της κ.Κουλούρη Φωτεινής που είναι προϊσταμένη υπουργείου Υγείας, υπηρεσιακή υπεύθυνη για τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.


Έχουν έρθει σε φωτοτυπίες τα αφισάκια και τα καλέσματα για την πορεία της Τρίτης στις 5 μμ από το Κέντρο Υγείας και αύριο στις 11 το πρωί στη Λαμπηδόνα είναι το πρώτο ραντεβού για μοίρασμα (σε λαϊκή και ΙΚΑ )
΄Οσοι μπορούν ας περάσουν να πάρουν υλικά και για τη γειτονιά τους.


Για περισσότερα και τις αποφάσεις για τις δράσεις όσους δεν τις διάβασαν στο προηγούμενο μέιλ, μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο της Συνέλευσης  για το Κέντρο Υγείας      http://sygeiasvyrona.blogspot.com         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου