Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Γράμμα στήριξης απο μαθητές της Ανάληψης


Δημόσιοι χώροι ανοιχτοί για ΟΛΟΥΣ


Όπως οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε, τις τελευταίες ημέρες, κάτοικοι του Βύρωνα, έπειτα από πολλές άκαρπες διαπραγματεύσεις με τον δήμαρχο, κάνουν κατάληψη στη λαμπηδόνα, με σκοπό να αποτρέψουν τις προσπάθεις του κ.Χαρδαλιά να δώσει το χώρο αυτό σε κάποιο ιδιώτη. Αντίθετα, το ζητούν ως κοινωνικό κέντρο ανοιχτό για όλους .
         
Σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά, που αναζητούμε φθηνές και παρεικές λύσεις για τη διασκέδασή μας, τι πιο ανθρώπινο και χρήσιμο, από την αξιοποίηση ενός μέρους σαν τη Λαμπηδόνα, δίπλα στο σπίτι μας, στο κέντρο της συνοικίας μας; Μιλάμε για ένα χώρο, γεμάτο δυνατότητα για δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, ένα χώρο διαθέσιμο να προσφέρει τόπο  για συζητήσεις, συλλογική κουζίνα, προβολές ταινιών , μουσικές βραδιές, απασχόληση των παιδιών και οτιδήποτε νέα μέλη θα μπορούσαν να προτείνουν!

          Ως μαθητές τασσόμαστε ενάντια στην παραχώρηση αυτού του χώρου σε κάποιο ιδιώτη που θα τον αξιοποιήσει με  ιδιοτέλεια, προβάλλοντας το προσωπικό του όφελος και όχι το δημόσιο συμφέρον! Τασσόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ακόμη και της θέλησής μας για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο και ψυχαγωγία!
         
          Η τάση προς την ιδιωτικοποίηση κάθε εκμεταλεύσιμου χώρου, εντάσσεται στα πλαίσια των μεταρυθμίσεων στις οποίες έχουν προβεί οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, όπως αυτή του «Καλλικράτη». Στόχος αυτών των πράξεων αποτελεί φυσικά το ακατάπαυστο κέρδος των κεφαλαιούχων και όχι του ίδιου του λαού. Μέρος αυτών των μέτρων είναι ακόμη και η εμπορευματοποίηση της παιδείας και κατ’επέκταση του σχολείου μας! Αποτέλεσμά τους είναι το «νέο» σχολείο, το σχολείο της αγοράς, στο οποίο το αγαθό της παιδείας δεν προσφέρεται δωρεάν! Αποστρεφόμαστε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση, είτε αυτή αφορά έναν χώρο διασκέδασης, είτε ολόκληρη την παιδεία! Ας ξεκινήσουμε από το μικρό, την πάλη για ένα χώρο δικό μας, ανοιχτό για όλους μας, τη Λαμπηδόνα!
                  

Οι μαθητές του λυκείου της Ανάληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου