Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 15:00!!!

Μετά από πρωτοβουλία και πολύμηνη δράση των κατοίκων του Βύρωνα, Ο δημόσιος χώρος της Λαμπηδόνας (άλσος Αγ.Τριάδας) μεταμορφώθηκε σε ανοιχτό κοινωνικό χώρο αλληλεγγύης ελεύθερης συνεύρεσης, έκφρασης και δημιουργίας. Τις τελευταίες εβδομάδες η Λαμπηδόνα φιλοξένησε παιδιά, νέους, γονείς και κατοίκους της γειτονιάς σε μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες (δημιουργική παιδική απασχόληση, συλλογική κουζίνα, μουσικές συναυλίες, συζητήσεις, στέκι συνεύρεσης κ.α) δίνοντας στο χώρο έναν ζωντανό χαρακτήρα αλληλεγγύης και ζωής. Ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπων που δρουν και παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους.  
   
Την 28η Οκτωβρίου
, την ημέρα που πανελλαδικά ο λαός δήλωνε με κάθε τρόπο το δικό του «ΟΧΙ» απέναντι στην βάρβαρη επίθεση και λεηλασία που δέχεται, ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε την δημοτική αστυνομία σε εικοσιτετράωρη εντεταλμένη υπηρεσία και έκλεισε τον ζωντανό δημόσιο χώρο της Λαμπηδόνας. Ο δήμαρχος εφαρμόζει ξεκάθαρα την αντικοινωνική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων καταργώντας με κάθε τρόπο όσες κοινωνικές παροχές είναι δυνατόν (Ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημόσιων χώρων, κλείσιμο του κέντρου υγείας, του αθλητικού κέντρου κ.α). Ο ίδιος απάντησε με εμπάθεια και αυταρχισμό όταν του ζητήθηκε ο λόγος για την αποτρόπαια πράξη του κλεισίματος της Λαμπηδόνας. Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά για εφαρμογή έντονης αντιλαϊκής πολιτικής, αυταρχισμό και προσωπική και πολιτική υποκρισία (είναι γνωστές και σύντομα θα είναι ευρύτερα γνωστές οι δήθεν «φιλολαϊκές» και «φιλοδημοκρατικές» κορώνες του Δημάρχου στον λόγο του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου).
   Από Δευτέρα 31 Οκτώβρη και τις επόμενες μέρες, Διεκδικούμε να μείνει η Λαμπηδόνα χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης ελεύθερης συνεύρεσης και δημιουργίας.
Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε όλοι:
·         Τη Δευτέρα 3μμ, στο δημαρχείο του Βύρωνα προκειμένου να παρέμβουμε στο καθοριστικό δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της Λαμπηδόνας απέναντι στη δημοτική αρχή των ιδιωτικοποιήσεων και των χαρατσιών.
·         Σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν προκειμένου να παραμείνει Ο χώρος της Λαμπηδόνας ένας δημόσιος ελεύθερος και δημιουργικός χώρος.

Η Λαμπηδόνα δεν θα γίνει ιδιωτική καφετέρια…
                           Ανήκει στην κοινωνία και θα μείνει ανοιχτή από αυτήν γι’ αυτήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου